Veronika 1 éves / 2011. október /

Kislányunk egy éves lett. Nagyon gyorsan elszaladt az idő, érdekes érzések kavaroktak bennem a születésnapja előtt. Bizony jó párszor könnybe lábadt a szemem, engem érzelmileg rendesen megérintett ez a mai nap, de nagyon szuper érzés végig gondolni, mekkora utat tettünk meg egy év alatt, és milyen imádni való kisembert alkottunk, terelgetünk, tanítunk. Nagyon jól sikerült a szülinapja  a nagyszülők és Beáék felköszöntötték  a napján, nagyon tetszett neki ,hogy ő van  a középpontban, a rengeteg ajándék között szinte elveszett :) Megkapta az első kedvenc játékát, amit azóta egész nap hurcol magával mindenhova hát mi más is lenne mint egy kis kutya :) A tortáját nagy élvezettel mancsolta szét, még szerencse hogy két tortája volt, így a felnőtteknek is jutott ugyanis tőle nem lehetett elvenni a tortát :-)

Éjszaka még mindig fel kel, de szerencsére már csak egyszer rossz esetben kétszer, de az előző hónaphoz képest ez már nagyszerű :) Éjszakánként mikor szoptattam mindig azon gondolkoztam hogy milyen gyorsan telik az idő, milyen gyorsan nagylány lett a mi kis babánkból aki alig volt akkora mint egy kiló kenyér, mégis óriásinak látszott a klinikán a két kilós babák mellett :D
Hova lett a mi kis törékeny kicsikénk, hisz ma már gondolkozik és persze cselekszik. Ha szomjas felveszi az itatópoharát is iszik, ha éhes cibálja az etetőszékét, ha pakolni akar tudja hol van anya táskája amit imád kirámolni, tudja hogy ha apa elmegy akkor integetni kell neki, tudja hogy kell port törölni, igen már most takarít, zabálnivaló ahogy törölgeti a szekrényt :D Ha almát vagy körtét talál a babakocsi aljában tudja hogy azt enni kell és vígan összerágja őket, tudja ha valamit nem kíván akkor azt nem kell megenni, na ezek az etetések a kedvenceim amikor már ötféle kaja van előtte de még mindig nem találtam el,hogy mit szeretni enni :)
Nagyon ügyesen megy, sőt most már a futást gyakorolja, ami elég vicces, mert a kezeit ökölbe szorítja egy kicsit előre dől és úgy próbál egy kicsit gyorsabb tempóba lépegetni.
Szinte minden  nap meglep valami új tudással, az egyik este épp fürdéshez készülődtünk, amikor felvette a pelenkáját és elindult vele kifele mi Márkóval utána és nagy döbbenetünkre a kukába kivitte a pelust, ahogy kidobta azonnal elkezdte megtapsolni magát, ami persze elhagyhatatlan, soha nem felejtem ahogy Márkóval egymásra néztünk :) Azóta is minden pelenkázás után kidobja a pelusát.

A másik döbbenet, hogy milyen sok mindent megért angolul, nagyon szépen beépült az angol használata a mindennapjainkban , hihetetlen hogy milyen sok mindent ért, szerintem most már annyit ért angolul mint magyarul.

Nagyon ügyesen eljátszik egyedül a szobába, imádja a plüssállatait etetni, itatni tologatni a bébitaxin, a duplóval próbál építeni, a formabedobóba az egyszerűbb formákat ( kör, kocka) egyedül bedobja.
 Továbbra is imád labdázni, képes akár fél óráig kergetni a labdát.
Imád táncolni, ha zenét hall azonnal táncol, a tánc koreográfiáját napról napra változtatja ,fejleszti :) Halász Judit most a nagy kedvence, ha táncolni  akar bekapcsolja az erősítőt és mutogat a TV-re.
Imádja a kutyákat, nagyon szereti simogatni őket, nem zavarja az sem ha a kutya nagyobb mint ő, csak hagy simogathassa meg, nagyon keservesen sír amikor vége a simizésnek, tényleg szívből hatalmas könnyekkel sír, valamelyik nap nem engedte meg egyik kutya gazdi se hogy megsimogathassa a kutyust, szegénykém nagyon – nagyon keservesen zokogott.

A hónap végén nagyon megindultak a rágófogai, nagyon megszenvedi, lázas is volt két napig, éjszakánkén volt hogy fél- egy óránként ébredt, nagyon megviseli most a fogzás.
 Mama hozott láz-és fájdalomcsillapító kupot, csak azt nem mondta hogy meglehetősen erős nyugtató is van benne, amikor este adtam  neki akkor nem  tűnt fel, csak annyi hogy nem  kelt fel egész éjjel, két nap múlva délelőtt is nagyon szenvedett, gondoltam adok neki fájdalomcsillapításra egy kupot, na ez olyan jól sikerült hogy kislányom egész délelőtt aludt, délután meg szédelget mint egy chemotoxos légy, még egy monoklit is sikerült beszereznie.

















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése